Opas ulkomaan työnhakuun

Haaveiletko työskentelystä ulkomailla? Nyt on hyvä aika tutkia ja kerätä tietoa ulkomaan työnhakua varten.

TEK on rakentanut verkko-oppaan, joka antaa sinulle konkreettisia vinkkejä siihen, mistä löydät parhaiten tietoa niin ulkomailla työskentelyyn kuin työnhakuun liittyen. Oppaasta on hyötyä myös ulkomaille lähetetyille työntekijöille ja työttömille työnhakijoille. Opit, mitä kannattaa ottaa huomioon varsinkin, jos olet lähdössä pidemmäksi aikaa ulkomaille.

Mielitkö maailmalle? -opas ulkomaan työnhakuun on itsenäistä työskentelyä verkkoalustalla. Verkko-opas sisältää myös harjoituksia. Verkkoalustalla sinulla on mahdollisuus jakaa ajatuksiasi muiden osallistujien kanssa. Sisältöjä voit käydä läpi omassa tahdissasi.

Mielitkö maailmalle? -opas ulkomaan työnhakuun muodostuu neljästä sisältöosasta, jotka suosittelemme myös käymään läpi seuraavassa järjestyksessä:

  • Tutki ja kerää tietoa
  • Mistä löydän työpaikkoja ulkomailta?
  • Kansainvälinen työnhaku: CV ja hakemus sekä työhaastattelu
  • Käytännön asiat kuntoon ennen muuttoa

Tämän lisäksi oppaaseen kuuluu:

  • Lounge, missä voit vastata gallupeihin ja jakaa ajatuksia ulkomaan työnhausta.
  • Linkkejä ja vinkkejä, joita olemme keränneet sinulle ulkomaan työnhaun tueksi.

Opas sulkeutuu 30.6.2021, johon asti sisällöt ovat myös käytössäsi. Muistathan siis ottaa itsellesi talteen tärkeäksi kokemasi asiat niin voit palata niiden äärelle myöhemminkin.

Oppaan lukemiseen tarvitset vain päätelaitteen ja verkkoyhteyden. Opas toimii myös mobiilisti. Kun ilmoittaudut alla olevan linkin kautta, saat vahvistusviestin mukana linkin verkkoalustalle rekisteröitymistä varten. 

Ulkomaan työnhaun opas on uusi toteutus ja sisällön ovat toteuttaneet TEKin uravalmentajat.

Lisätietoa oppaasta antaa Eva Lindström, eva.lindstrom(ät)tek.fi