TEK tutkii: Hyvinvointi ja jaksaminen

Hyvinvoinnin haasteet työelämässä ja opinnoissa puhuttavat jatkuvasti. On tärkeää tietää missä tekniikan alalla mennään, jotta tilanteeseen voidaan puuttua.

TEKin opiskelijatutkimus 2021: jaksaminen

"Työmarkkinoille valmistuu loppuunpalaneita ihmisiä"

Tekniikan alan opiskelijoista puolet on huolissaan jaksamisestaan, selviää Tekniikan akateemiset TEKin tuoreesta opiskelijatutkimuksesta. Jaksamishuolia on enemmän kandi- kuin maisteriopiskelijoilla. TEK tarjoaa ensihätään tukichatin.

Lue lisää
Opiskelija, opiskelu, Aalto, kampus, yliopisto

Opiskelijatutkimus: Hyvinvointi ja jaksaminen

Opiskelijat ovat huolissaan jaksamisestaan, ja koronakriisi on entisestään syventänyt jaksamisen ongelmia. Vuonna 2021 opiskelijakyselyyn vastanneista opiskelijoista jo 51 prosenttia ilmoitti olevansa usein tai jatkuvasti huolissaan jaksamisestaan. Vuonna 2019 vastaava luku oli 41 prosenttia. Opiskelijatutkimuksen tulokset valottavat opiskelijoiden kokemusta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan.

Lue lisää

Työ miellyttää, palkkaus ei

Valtaosa tekkiläisistä on tyytyväisiä työhönsä. Osaamisen hyödyntäminen, työn hallinta ja autonomia saavat kiitosta. Monet eivät koe palkkaansa kannustavana tai tiedä, miten voisivat siihen vaikuttaa.

Lue lisää

13 konstia työhyvinvoinnin lisäämiseksi

Kirkkaat tavoitteet. Selkeä työnjako. Kohtuullinen työkuorma. Siinä ovat tekkiläisten mielestä työhyvinvoinnin lähtökohdat.

Lue lisää