Maailmanparannusforum

Maailmanparannusforum on uusi valmennusohjelma, jonka avulla kehität valmiuksia aikamme viheliäisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin sen ulkopuolella. Inspiroivat asiantuntija-alustukset, ryhmäharjoitukset ja valmennuskertojen väliset itsenäiset reflektointitehtävät takaavat mahdollisuuden sukeltaa itseen ja ympäröivään yhteiskuntaan uusilla tavoilla.
muu tapahtuma
Etelä-Suomi
19.11.2020 - 00:00 to 19.01.2021 - 00:00

Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä. Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme suurimpien haasteiden pohtimiseen.

Maailmanparannusforum järjestetään yhteistyössä TEKin ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kanssa. Valmennus koostuu kolmesta valmennuskerrasta marraskuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana. Koulutuskertojen välissä jokainen osallistuja tekee itsenäisiä tehtäviä ja pohtii käsiteltäviä aiheita seuraavaa kertaa varten. Maailmanparannusforum on tarkoitettu aktiivisille TEKin jäsenille, joilla on innostusta ja halua pohtia ympäröivää maailmaa ja omaa roolia siinä. Osallistujilta odotetaan sitoutumista ja aktiivisuutta koko koulutusjakson ajan.

Valmennukseen otetaan mukaan enimmilläään 50 osallistujaa TEKiltä ja 50 osallistujaa YKAlta. Lähtökohtaisesti valmennukset pyritään järjestämään kasvokkain mutta tarvittaessa ne järjestetään etäyhteyksin. Noudatamme järjestelyissä valtion ohjeistuksia ja saatamme esimerkiksi edellyttää fyysissä tapaamisissa kasvomaskin käyttöä.

Maailmanparannusforum on TEKin jäsenille maksuton. (Arvo 1000 € + alv)

Haku Maailmanparannusforumiin oli auki 19.8.-2.9.2020. Hakulomake on jo sulkeutunut mutta paria vapaaksi jäänyttä paikkaa voit tiedustella suoraan jussi-pekka.teini(ät)tek.fi, 040 7059755.

Valmennuksen aikataulu ja aihepiirit:

  1. valmennus 19.11. Klo 17-20: Arvot ja etiikka
  2. valmennus 15.12. Klo 17-20: Yhteinen ympäristö
  3. valmennus 19.1. Klo 17-20: Digitalisaation etiikka

Valmennuksen puhujat


Minna Eväsoja

Minna Eväsoja on tietokirjailija, kouluttaja ja terveydenhoidon asiantuntija. Hän on työskennellyt mm. vt. Professorina Helsingin yliopistossa ja Suomen Akatemian tutkijana. Hän on julkaissut useita kirjoja sekä artikkeleita tieteellisissä julkaisuissa, ja asunut Japanissa opiskellen japanilaisia taidemuotoja ja filosofiaa muun muassa Koben yliopistossa ja teetaidetta perinteisessä teetaidekoulu Urasenkessä.

Eväsoja on kirjoittanut niin japanilaisesta estetiikasta, teetaiteesta ja runoudesta kuin paikallisesta tavasta etsiä onnellisuutta. Hänen kirjansa Shoshin – aloittelijan mieli (Gummerus 2018) johtaa lukijan japanilaiseen mielenmaisemaan. Shoshin on japania ja tarkoittaa mieltä, joka on avoin ja nöyrä vailla itseriittoisuutta.Panu Pihkala

Panu Pihkala on Suomen johtava ympäristöahdistus-tutkija ja kirjailija. Pihkalan teos Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (Kirjapaja, lokakuu 2017) oli ensimmäinen suomenkielinen teos ympäristöahdistuksen ilmiöstä. Vuodesta 2010 alkaen Pihkala on toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa. Pihkala on ohjannut monenlaisia vuorovaikutteisia työpajoja ja on kysytty puhuja erilaisissa tapahtumissa.

Pihkalan toinen kirja Mieli maassa? Ympäristötunteet ilmestyi vuonna 2019 Kirjapajan kustantamana. Hän on tuottanut myös konkreettisia työkaluja ympäristötunteiden käsittelyyn. Pihkala on palkittu työstään muun muassa ympäristöahdistuksen julkisen käsittelyn puolesta.

 


Santeri Räisänen

Santeri Räisänen on teknologian sosiologi, jonka tutkimustyö ruotii datan ja datamenetelmien osaa arjen, työn ja tiedon muutoksessa. Räisänen opiskeli matematiikkaa Helsingin yliopistossa ja tieteen filosofiaa London School of Economicsissa.

Räisänen työskenteli aiemmin useita vuosia liike-elämässä ohjelmistokehitysprojektien parissa, josta siirtyi tekemään väitöskirjaa Helsingin Yliopistoon. Hän ottaa mielellään etnografisen lähestymisen teknologisiin järjestelmiin, ja uskoo mielikuvitusten mahdollistavaan voimaan.

 

Valmennuksen fasilitaattori


Sofi Perikangas

Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta.

Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista.