Sinustako opiskelijavaikuttaja TEKiin?

Haluatko valtaa, verkostoja ja asiantuntemusta? Haluatko päästä vaikuttamaan valtakunnallisesti merkittävän ja vaikutusvaltaisen toimijan linjauksiin? Hae TEKiin opiskelijavaikuttajaksi eli "Hallopediksi" 15.11.2018 mennessä! Haku aukeaa 15.10.

Miksi kannattaa hakea?

Tehtävässäsi pääset vaikuttamaan asioihin ja muodostamaan tulevaisuutesi kannalta erittäin arvokkaita verkostoja. Tutustut sekä todella kokeneisiin tekkiläisiin asiantuntijoihin että muihin opiskelijavaikuttajiin ympäri Suomen. Pääset syventymään oman valiokuntasi aiheisiin. Kaikki kokouksiin liittyvät kulusi korvataan (esim. matkakulut ja hotellissa asumiset). Suurin osa kokouksista on Helsingissä. Valtuustot myös järjestävät vierailuja muihin organisaatioihin. Lisäksi pääset mukaan TEKin Halloped-koulutukseen, Teekkariseminaariin, Saimaa-ilmiöön sekä Glögijuhlaan.

Mitä hakijalta vaaditaan?

Hakukelpoisia ovat kaikki TEKin opiskelijajäsenet. Aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ei vaadita. Kokemusta tärkeämpää on innostus ja motivaatio tulla mukaan toimintaan, vaikuttaa asioihin sekä oppia uutta.

Mitä hallopedit tekevät?

Hallopedit edustavat opiskelijoita TEKin valiokunnissa ja tekkiläisiä Akavan opiskelijoiden valtuuskunnissa. Valiokuntien rooli TEKin toiminnassa on merkittävä ja niiden tehtävänä on toimia hallituksen apuna ja asiantuntijoina omilla erityisaloillaan. Opiskelijaedustajat nimitetään vain vuodeksi kerrallaan, vaikka valiokuntien kaudet muutoin ovat kolmivuotisia. Valiokunnat kokoontuvat noin 6-10 kertaa vuodessa ja Hallopedien tehtävä on pitää opiskelijoiden ääntä kuuluvilla kokouksissa ja kertoa kokouksissa tehdyistä päätöksistä muille Hallopedeille.

Tsekkaa videoilta (klikkaa kuvia), millaisia kokemuksia Villellä ja Tytillä on Hallopedin hommasta! Ville Mukka on ollut opiskelijaedustajana TEKin Teknologiavalikokunnassa ja Tytti Niemi TEKin edustajana Akavan opiskelijavaltuuskunnassa.

Kuinka monta ja mihin toimielimiin hallopedeja valitaan?

Koulutusvaliokuntaan valitaan kolme varsinaista opiskelijaedustajaa sekä kolme varaedustajaa. Jäsen- ja järjestöasiain valiokuntaan, Kunnan valiokuntaan, Teknologiavaliokuntaan, Uravaliokuntaan, Valtion valiokuntaan, Yksityisen sektorin valiokuntaan, Korkeakouluvaliokuntaan sekä Yrittäjyysvaliokuntaan valitaan kuhunkin yksi varsinainen opiskelijaedustaja sekä hänelle yksi varasedustaja. Opiskelijoiden varaedustajat saavat halutessaan osallistua kokouksiin. Nuorten valiokuntaan ei haeta Halloped-haun piirissä vaan valtuustokausittain sekä jokaisen paikallisyhdistyksen kautta. Talousvalikokunnassa ei ole tällä hetkellä opiskelijaedustajia. Tutustu TEKin valiokuntiin tarkemmin. Yhteensä valitaan siis 11 varsinaista opiskelijaedustajaa TEKin valiokuntiin ja 11 varaedustajaa. Lisäksi Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan valitaan TEKistä neljä edustajaa tämän Halloped-haun kautta.

Miten haetaan?

Haku on suljettu vuodelle 2019. Edustuspaikkoja täydennetään tarvittaessa, mutta kokonaan uusi haku on auki jälleen vuoden 2019 syksyllä.

Milloin haun tulokset julkistetaan?

Hakemukset käsittelee TEKin opiskelijoiden valtuustoryhmä joka myös esittää valittavaa henkilöä TEKin hallitukselle. Hallitus vahvistaa valittavat henkilöt kokouksessaan, minkä jälkeen ilmoitamme kaikille hakijoille ovatko he tulleet valituiksi. Tulokset julkistetaan joulukuussa 2018.

Lisätietoa halloped-toiminnasta ja siihen hakeutumisestA ANTAA:

Matti Vähä-Heikkilä
Opiskelijatoiminnan asiantuntija
matti.vaha-heikkila(ät)tek.fi
+358 40 0837272