Usein kysytyt kysymykset

Miten saan tunnukset ja miten kirjaudun sisään jäsentietojärjestelmään?

Tilaa tästä uusi salasana, saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksesi ja uuden salasanan. Jos sähköpostiosoite on väärä tai se puuttuu, voi sen päivittää samalla.

Järjestelmän luoman salasanan voit vaihtaa seuraavasti:

1. Kirjaudu jäsentietojärjestelmään
2. Vaihda käyttäjätunnus ja salasana

Miten TEKiin liitytään?

TEKiin liitytään nettilomakkeella. Jos täytät sen normaalin työpäivän aikana, olet jäsenkin jo saman päivän kuluessa (jäsenyys astuu siis voimaan viimeistään seuraavana arkipäivänä). Menettely koskee niin täys- kuin opiskelijajäseniäkin.

Jos haluat liittyä TEKiin ulkomaisella tutkinnolla, ns. poikkevalla tutkinnolla tai ennen valmistumista (pitkittyneet opinnot tms) on tätä varten olemassa oma lomake, jonka liitteeksi tulee tilanteesta riippuen toimittaa joko kopio tutkintotodistuksesta sekä selvitys työtehtävistä tai kopio opintosuoritusotteesta sekä selvitys työtehtävistä. Hakiessasi jäsenyyttä tätä menettelyä käyttäen, viedään hakemukset jäsenrekisteristä edelleen käsiteltäviksi, joten jäsenyyden voimaan astuminen vie enemmän aikaa.

Olen jo kassan jäsen, miten se huomioidaan liittymisessä?

Jos kuulut jo kassaan, rastita TEKin liittymislomakkeesta  kohta "en liity kassaan", jolloin voimaan astuu ainoastaan TEKin jäsenyys ilman työttömyyskassaa (näin suurimman osan vuotta). Näin toimimalla sinulle ei tule ko. vuoden ajalle tuplamaksuja kassan osalta.

Jos haluat siirtää kassajäsenyyden TEKiin liittymistä seuraavan vuoden alusta kauttamme hoidettavaksi, voit ilmoittaa asiasta sähköpostitse jasenrekisteri(ät)tek.fi (jäsenrekisteriin) vaikka heti TEKiin liittymisen jälkeen (sinun tulee itse päättää aiempi suorajäsenyytesi kassassa).

Kuulun toiseen liittoon ja kassaan, miten se huomioidaan TEKiin liityttäessä?

TEKiin liitytään normaalisti ja liittymislomakkeesta rastitetaan kohta "liityn kassaan", jolloin TEKin ja kassan jäsenyydet astuvat voimaan samanaikaisesti. Sinun tulee tällöin huolehtia siitä, että erotessasi aiemmasta liitosta jäsenmaksusi myös kassan osalta tulevat maksetuiksi TEKin jäsenyyden alkuun asti.

Mikä on TEKin jäsenmaksu?

TEKin jäsenmaksu on 378 € / v eli 31,50 € / kk, sisältäen työttömyyskassan jäsenyyden. 

Saako jäsenmaksuun alennusta?

TEKin jäsenmaksuun saa alennusta mm. työttömyyden, äitiys- ja vanhempainvapaan, palkattomien opintojen sekä pitkäaikaisen sairauden vuoksi. Myös Pohjoismaiden ulkopuolella asuva TEKin jäsen on oikeutettu alhaisempaan jäsenmaksuun (tässä tapauksessa jäsenetulehdet eivät poikkeuksellisesti sisälly alennettuun maksuun).

Ohjeet alennuksen hakemiseen löytyvät täältä, jokaisesta TEK-lehdestä sekä vuoden ensimmäisen laskun mukana tulevasta Jäsenmaksut-esitteestä.

Mikä on alennettu jäsenmaksu ja miten jäsenmaksu määräytyy?

Alennettu jäsenmaksu (vähimmäismaksu) on 150 € / v eli 12,50 € / kk kassaan kuuluvilta TEKin jäseniltä, kassaan kuulumattoman jäsenmaksu on 45 € / v. Lopullinen jäsenmaksu määräytyy sen mukaan, kuinka monta kuukautta vuodesta henkilöllä on alennus ja kuinka monta kuukautta hän maksaa täyttä maksua eli lopullinen jäsenmaksu selviää vasta alennuksen myöntämisen yhteydessä. Jos alennus siis on voimassa koko vuoden, on maksu joko 150 € tai 45 € riippuen kassajäsenyydestä. 

Mitä eläkeläisjäsenyys maksaa?

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 39 €/v (3,25 €/kk) eikä sisällä IAET-kassan jäsenyyttä. Vapaaehtoinen lehtimaksu kotimaahan on 69 €/v (5,75 €/kk). Lehtimaksu sisältää kaksi valinnaista Talentumin lehteä joko paperisena tai digitaalisena versiona. Valittavissa olevat lehdet ovat Tekniikka&Talous, Talouselämä, Fakta, Markkinointi&Mainonta, Metallitekniikka, Mikrobitti, Tietoviikko ja Arvopaperi. Eläkeläisen jäsenmaksu sekä vapaaehtoiset Talentumin lehdet yhteensä 108 € (9 €/kk).

Voinko jättää jäsenetulehdet pois ja alentaako se jäsenmaksua?

Lehtitilaukset voi päättää, mutta sillä ei ole vaikutusta jäsenmaksuun.

Miten haen ansiosidonnaista päivärahaa?

Kaikki kassaan liittyvät asiat jäsenyyttä lukuun ottamatta (jos henkilö siis kuuluu kassaan TEKin kautta) hoidetaan kassassa (iaet(ät)iaet.fi).

Mitä alennuksia saan TEKin jäsenenä?

Täällä voit tutustua jäsenalennuksiin.