Think global, act local - tekkiläinen, lähde ehdolle kuntavaaleihin

Kerran neljässä vuodessa nousevaa mahdollisuutta lähteä vaikuttamaan paikallisesti. Ympäristöliikettä lainaten ”Think global, act local” eli lähde ehdolle kuntavaaleihin.

26.01.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: vaalit

Opiskelija, laske rimaa – vähempikin riittää

Haastattelimme syksyllä maisteritutkintoaan suorittavia opiskelijoita. Halusimme ymmärtää opiskelijoiden arkea ja elämää kehittääksemme TEKin palveluita.

15.01.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: opiskelija, hyvinvointi

Suomen kiertotalousohjelma osuu nappiin

Suomen tuore kiertotalousohjelma tunnistaa, että meillä on toistaiseksi valtava innovaatio- ja osaamisvaje kiertotalouden mahdollistamiseksi. Insinöörikoulutuksessa kiertotalous asettaa erityisesti tuotesuunnitteluun valtavasti uusia paineita, kun aiempien suunnitteluvaatimusten päälle tulee vielä valtava määrä uusia vaatimuksia esimerkiksi korjattavuuteen, päivitettävyyteen, käytettävyyteen ja kierrätettävyyteen liittyen.

13.01.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: ilmastonmuutos

Uuden yliopiston sijaan lisää resursseja nykyisille korkeakouluille

Koronan varjossa on jäänyt lähes huomaamatta, että keskustalainen opetus- ja tiedeministeri Annika Saarikko sekä häntä sijaistanut Hanna Kosonen ovat lähteneet uudelleen tulkitsemaan pitkää koulutu

11.12.2020
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: koulutus

Kenen vastuulla teekkarikulttuurin muuttaminen on?

Korkeakouluopintojen alkaessa ollaan uuden äärellä. Nuori ihminen etsii itseään uuden ympäristön ja uusien kokemusten kautta.

04.12.2020
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: teekkarikulttuuri

Sivut

Tilaa syöte RSS - Tekniikka ja yhteiskunta