Kohti kevyttä ja kohtuullista

Millaisia ovat tekniikan akateemisten seuraavat 125 vuotta? Jos edellistä periodia kuvaavat sanat kehitys, tehokkuus, talouskasvu ja innovaatiot, voisiko seuraavasta pätkästä tulla kestävyyden, inhimillisyyden ja kohtuuden aikakausi?

23.09.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: tekniikka, opiskelija, TEK

Torikahvitunnelmissa

Olemme Suomena selvinneet suhteellisen kuivin jaloin COVID19-kriisistä. On myös hienoa, että tekniikan akateemisen työttömyys- ja lomautusluvut ovat laskeneet, mutta olen huolissani siitä, minkälaisen velan korona-aika jättää erityisesti nuorten ihmisten elämään.

23.09.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: työehtosopimus, työttömyys, lomautus

Paremman työelämän jäljillä

Kuvittele kaksi organisaatiota: toisessa valtaosa työntekijöistä rakastaa työtään, toisessa näin kokee vain joka kuudes. Kummassa paikassa haluaisit olla töissä?

23.09.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: tasa-arvo

Tekniikan osaajat nostavat Suomen TKI-suosta

TEKin kannalta yksi syksyn tärkeistä aiheista on, millä työkaluilla Suomi nostaa TKI-panostukset neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta 2020-luvun aikana.

22.09.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: osaaminen, koulutus

TEKin opein ilmastoystävällisiin etätyökäytänteisiin

Millaiset käytännöt olisivat ilmastoystävällisen työpaikan malliesimerkki? Mielestäni meillä TEKissä ollaan päädytty fiksuun ratkaisuun johon siirrymme, kunhan valtionhallinnon asettama etätyösuositus joskus poistuu.

02.09.2021
Aihealue: Tekniikka ja yhteiskunta
Avainsanat: ilmastonmuutos, etätyö

Sivut

Tilaa syöte RSS - Tekniikka ja yhteiskunta