Jatkuva oppiminen vaatii uusia kokeiluja

Jatkuva oppiminen muuttuu koko ajan kriittisemmäksi menestystekijäksi niin ihmisille, yrityksille kuin Suomellekin. Henkilökohtainen osaamistili voisi olla uuden palvelukeskuksen rohkea kokeilu numero yksi.

19.05.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: osaaminen

On aika tunnustaa osa-aikaopiskelijuus

Työllisyysasteesta puhuttaessa meillä on ongelma esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Osa-aikaisen työskentelyn mahdollisuudet ovat heikot. Olemme joko 100 % töissä tai sitten ei töissä ollenkaan.

07.04.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: koulutus

Koulu ja Kalevala, onko mitään tylsempää?

Kalevalanpäivä kolkuttelee ovella, ja rakas kansalliseepoksemme herättää edelleen keskustelua! Twitterissä ihmeteltiin, miksi koulussa yhä luetaan Kalevalaa, kun ei siitä ole mitään hyötyä.

26.02.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: koulutus

Myytinmurtaja iskee: Ratkaiseeko tekniikan ala ilmastokriisin?

Varma kevään merkki on keskustelu siitä, onko ilmastosta huolestuneiden nuorten syytä hakeutua tekniikan alan korkeakoulutukseen päätyäkseen työuralle ratkaisemaan ilmasto- ja muita ympäristökriisejä. Totta kai kannattaa! Osa on kuitenkin sitkeästi eri mieltä mutta kuulemani argumentit eivät oikein kestä lähempää tarkastelua. Tässä tekstissä perkaan niistä muutaman.

12.02.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: diplomi-insinööri, ilmastonmuutos

Mikä saa insinöörin tikittämään?

Tämä saa pienen insinöörin tikittämään: yrittää ymmärtää maailmaa, sitä miten se toimii ja hämmästyä. Kun syntyy aivoja hyväilevä oivallus, kaikki ponnistukset ovat olleet vaivan väärtejä. 

03.02.2021
Aihealue: Osaaminen
Avainsanat: osaaminen, diplomi-insinööri

Sivut

Tilaa syöte RSS - Osaaminen