Haastis-mobiilisovellus auttaa onnistumaan työhaastattelussa

Haastiksen avulla harjoittelet työhaastatteluun ajasta ja paikasta riippumatta.

Työhaastattelu on aina jännittävä paikka: kilpailu työpaikoista on kovaa, ja itsestä pitää antaa mahdollisimman hyvä kuva lyhyessä ajassa.  Harjoitteleminen ja hyvä valmistautuminen auttavat kuitenkin onnistumaan.

TEKin uravalmentajilta kysytään usein vinkkejä työhaastatteluun. Halusimme tarjota jäsenillemme konkreettisen työkalun, joka auttaa valmistautumisessa. Kun asiat ovat mielessä selkeinä ja jäsentyneinä, niin ne on helppo kertoa myös muille.

Pari vuotta sitten lanseerasimme haastattelusimulaattorin, joka oli käytettävissä TEKin kotisivuilla. Halusimme kuitenkin kehittää simulaattorista entistä joustavamman version, joka on aina jäsenten mukana. Tähän tarjoutui mahdollisuus, kun osallistuimme DIMECCin nopeutetun tuotekehityksen Demobooster-hankkeeseen.

Emme kuitenkaan tyytyneet Haastis-mobiilisovelluksen demoversioon, vaan halusimme viedä omamme pidemmälle ja saada aikaiseksi jotain sellaista, jonka voimme antaa jäsenten käyttöön. Sovimme kehittäjäksi valitsemamme IWA Labsin kanssa, että Haastiksesta tehdään MVP (Minimum Viable Product) eli pienin mahdollinen toteutus tuotteesta, jolla voidaan testata tuoteideaa oikeilla asiakkailla.

"Haastiksen avulla voit katsoa työhaastattelukysymyksiä aihealueittain sekä harjoitella omia vastauksia ja tallentaa ne."

Nauhoita vastauksesi ja kehity

Lopulta syntyi Haastis-mobiilisovellus, jonka avulla voit katsoa työhaastattelukysymyksiä aihealueittain sekä harjoitella omia vastauksia ja tallentaa ne. Sovelluksessa voit myös lukea vinkkejä työhaastatteluun liittyvistä aiheista.

Haastis-projekti on tarjonnut meille mahdollisuuden tuntea omissa nahoissamme monien TEKin jäsenten työn arkea. 

Alun innostuksessa halusimme lisätä sovellukseen loputtomasti toiminnollisuuksia. Pursusimme omasta mielestämme loistavia ideoita, joista oli vaikea luopua. Piirtelimme fläppitaululle ikoneita ja keskustelimme siitä, onko ”ovi” parempi kuin ”hehkulamppu”.  Pysyäksemme budjetissa luovuimme haaveesta tilata kysymysvideot ulkopuoliselta tuottajalta. Onneksi TEKin asiantuntijoilla on sekä osaamista että halua laittaa itsensä likoon. Saimme videot kuvattua omin voimin.

Projektin eri vaiheissa teimme IWA Labsin kanssa lukemattoman määrän päätöksiä sovelluksen eri ominaisuuksiin, sisältöihin ja ulkoasuun liittyen. Paljon saatiin mukaan, mutta usean idean kohdalla jouduimme myös toteamaan, että laitamme sen muistiin mahdollisia päivityksiä varten.

Yli tuhat käyttäjää

Viimeiset päivät ennen lanseerausta jännitimme, tuleeko appi valmiiksi lainkaan. Kun Haastis vihdoin saatiin sovelluskauppoihin, latasimme sen ylpeydensekaisella jännityksellä.

Sovellus lanseerattiin marraskuun lopulla ja sen on ensimmäisten kuukausien aikana ladannut jo pitkälti yli tuhat käyttäjää.

Määrä on yllättänyt meidät positiivisesti, sillä se on monikertainen aiemmin käytössä olleeseen haastattelusimulaattoriin verrattuna.

Haluamme kehittää Haastista vielä entistäkin paremmaksi. Anna rohkeasti palautetta joko suoraan sovelluksen  kautta tai sähköpostitse.

13.03.2017
Aihealue: Työelämä
Avainsanat: työnhaku urapalvelut